De buikwandcorrectie of mommy makeover

by jenna .

Misschien heb je de term mommy makeover wel eens gehoord? Maar misschien ook weer niet. Het is een ingreep die in de plastische chirurgie uitgevoerd wordt, welke gericht is op moeders die pas bevallen zijn. Veel van deze vrouwen hebben namelijk een aantal klachten. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de borsten wat slapper geworden zijn tijdens de zwangerschap of tijdens het borstvoeding geven. Daarnaast kan ook de buik wat zijn gaan hangen door de zwangerschap. Deze klachten kunnen met een mommy makeover verholpen worden, door een cosmetische ingreep.

zwanger buikwandcorrectieNu is dit natuurlijk plastische chirurgie. De vrouw moet onder het mes. En dat is natuurlijk niet niks. Er moet zeker niet te gemakkelijk gedacht worden over de plastische chirurgie. Er zijn altijd bepaalde risico’s die een operatie met zich meebrengen. Het is belangrijk dat deze risico’s bekend zijn. Een plastisch chirurg (dat is een chirurg die deze ingrepen uitvoert) zal daar ook altijd informatie over geven tijdens een zogenaamd consult.

Dit is een afspraak, die vaak in de kliniek gehouden wordt, waarbij de chirurg naar het lichaam kijkt en uitleg geeft over de ingreep. Ook zal worden beoordeeld of het in aanmerking komt. Een buikwandcorrectie is namelijk een flinke ingreep die niet voor iedereen geschikt is. De chirurg zal daar naar kijken. Ook worden dus de risico’s van een dergelijke operatie doorgesproken. Een mommy makeover is dus in feite een combinatie tussen een buikwandcorrectie en een borstlift of borstvergroting.

Borstlift of borstvergroting?

Deze ingreep heeft als doel om de vrouw er weer zo veel mogelijk uit te laten zien als voor de zwangerschap. De borsten liften is een optie bij deze ingreep, maar soms komt de vraag ook om de borsten te vergroten. Een borstvergroting is een veel uitgevoerde ingreep waarbij er een implantaat in de borst wordt ingebracht, meestal van silicone, om de borst zo een grotere cupmaat te geven. De borsten vergroten is dus zeker ook een optie bij de mommy makeover. Dit is afhankelijk van de wensen van de vrouw.